Kistje van LekkerLokaal met lokaal voedsel geproduceerd in Nijmegen en directe omgeving

Een leen-Kistje naar wens gevuld met lokale producten. Groenten en fruit (worden diezelfde dag bij de boer opgehaald), brood, zuivel, vlees, streekproducten en delicatessen. Het Kistje brengt de producten van onze eigen telers bij u thuis.

€3,95 Incl. btw
Aantal:    In winkelwagen

Reviews

Geen reviews gevonden...

Het houten Kistje blijft in bezit van LekkerLokaal, u koopt bij het bestellen van een Kistje alleen de inhoud.

LekkerLokaal staat onder meer voor korte lijnen en het eten van lokaal voedsel. Het Kistje is alleen te bestellen voor inwoners van de gemeente Nijmegen en haar buurgemeentes/dorpen (Beuningen, Beek-Ubbergen, Ooijpolder, Groesbeek, gemeente Heumen, Oosterhout. Lent). Maar niet in Wijchen, helaas. Wij versturen geen verse producten naar andere plaatsen. De houdbare producten uit de webshop zijn wel voor iedereen te bestellen en verzenden we overal naar toe (hoewel we vooral lokale consumptie promoten).

Dit Kistje bevat vooral reguliere lokale groenten en fruit met wellicht hier en daar een biologisch product om de inhoud extra afwisselend en aantrekkelijk te maken. De variatie in reguliere groenten is helaas redelijk beperkt omdat er nog maar weinig reguliere groentetelers in onze regio zijn! En het worden er nog steeds minder. Vandaar de regelmatige toevoeging van biologische producten. LekkerLokaal helpt lokale telers en helpt lokale biodiversiteit in teeltgewassen. Ook door in te kopen van Stichtingen en de tuingroep van Pluryn. Met uw aankoop helpt u mee.

De groenten, het fruit, het brood, de kaas, de eieren en het vleesbeleg in uw kistje zijn diezelfde dag bij de boeren, telers, bakkers en slagers opgehaald!

Toelichting op de hier links in te vullen menu's

Algemeen:
LekkerLokaal rekent elke 'persoon' als een volwassen eter. Een gezin van 2 volwassenen met 2 nog jongere kinderen zal het best naar 3 persoons 'pakketten' kunnen kijken maar sommige gezinnen zullen aan een 2 persoons pakket genoeg hebben. 
 
1a. Groenten
Beantwoord deze vraag om de hoeveelheid en variatie aan lokale groenten te bepalen. Kies voor hoeveel dagen en hoevel personen u groenten wilt ontvangen. Meer dagen is meer variatie. Iedere dag staat voor 1 soort groente. In overleg is een beetje maatwerk mogelijk. De variatie aan reguliere groenten is lokaal niet geweldig groot. Er zijn nog maar heel weinig reguliere groentetelers in onze regio over. Vrijwel alle reguliere groenten worden geteeld door hele grote bedrijven van ver weg. Wij willen weten hoe alles wat we aanbieden geproduceerd wordt (eerlijk) en het reguliere pakket wordt daarom voor de variatie aangevuld met biologische groentensoorten.

1b. Aardappelen
Standaard zitten er Bintjes in het KistjeLokaal. Wilt u Frieslanders of Bildstar dan kunnen die worden besteld. Kies hier uw hoeveelheid bij het Kistje te leveren aardappelen. Maatwerk qua soort en hoeveelheid is mogelijk. 

2. Fruit
Beantwoord deze vraag om de hoeveelheid en variatie aan lokaal fruit te bepalen. Kies hier voor hoeveel dagen en hoeveel personen u fruit wenst te krijgen. Meer maatwerk is mogelijk.
 
3 Kaas 
LekkerLokaal heeft geen reguliere goudse kaas. We gaan voor diervriendelijkheid met biologisch als de ondergrens. Als u de heerlijke biologische boerenkaas van Ravenswaard in uw Kistje wilt kunt u uw keuze hier aanvinken. Maatwerk is mogelijk voor vaste klanten. Bijvoorbeeld als u een afwijkende hoeveelheid (gewicht) wilt of als u één van de soorten kruidenkaas van Ravenswaard wilt of als u de heerlijke kaas van van Groenhouten wilt.
 
4. Eieren
Als u verse (biologische) eieren in uw Kistje wilt geef dan hier aan hoeveel eieren u per week wilt krijgen. LekkerLokaal doet niet in scharreleieren ('schuureieren'). We gaan voor optimale diervriendelijkheid en dus voor biologische eieren.

5. Brood 
LekkerLokaal doet zaken met bakker Hans omdat hij als enige bakker ook brood bakt van lokale tarwe (van boerderij Klein Amerika  te Groesbeek). Vrijwel alle tarwe voor brood komt uit het (verre) buitenland dus dat is echt uniek. In overleg kan meer maatwerk worden geleverd, dan bezorgen we u gewoon alles wat u wilt van Hans. 

6. Vleesbeleg
Beantwoord deze vragen als u vleesbeleg in uw Kistje wilt. LekkerLokaal doet niet in regulier vlees. LekkerLokaal betrekt vlees van De Groene Weg omdat die biologische slager de afgelopen jaren keer op keer gekozen wordt als de beste biologische slager van Nijmegen en bij hen bekend gemaakt wordt en na te zoeken is van welke boerderij het vlees afkomstig is. Het liefst zouden we lokaal vlees betrekken maar dat lukt nog niet cq is er nog niet.
U kunt hier kiezen voor het aantal ons vleesbeleg dat u per week wilt ontvangen. U krijgt één of meer van de populairste soorten vleesbeleg van de klanten van deze slagers. Kiest u bv voor drie ons krijgt u drie soorten beleg. Maatwerk is mogelijk. We kunnen al het vlees van deze slager in uw Kistje thuisbezorgen.

7. Delicatessen
Vindt u het leuk om uw Kistje aangevuld te krijgen met lokale delicatessen kunt u hier een hokje aanvinken. Iedere week een lekkere verrassing voor een scherpe prijs. U zult ook vaak producten aantreffen die niet op de webshop staan. Het lekkerste wat het Rijk van Nijmegen te bieden heeft van de beste chefkoks, chocolatiers, slagers, brouwers etc.etc. 

Statiegeld op het Kistje! Op het Kistje zit vanaf 15 juli 2015 10,- Euro statiegeld voor nieuwe klanten vanaf die datum. Als u besluit geen vaste klant te worden of te stoppen met klandizie mag u er natuurlijk voor kiezen het Kistje te houden. Wilt u dat niet wordt verwacht dat u in alle redelijkheid een afspraak maakt om het Kistje af te geven aan onze chauffeur. Voor een eventueel tweede en derde etc. Kistje dat u nog heeft en niet inlevert brengen we 17,50 in rekening.
 
U kunt altijd alle losse producten uit de webshop bijbestellen. U betaalt geen bezorgkosten, de bestelling komt gewoon mee met uw Kistje. Voor uw zoete broodbeleg, ambachtelijke jam of honing van de eigen imkers bijvoorbeeld. Heeft u een "vaste" wekelijkse of tweewekelijkse bestelling van een Kistje dan krijgt u 10% korting op al uw webshopaankopen van houdbare streekproducten.

U kunt altijd alle producten van al onze leveranciers los / extra bijbestellen. Dat kan met een mailtje naar [email protected] Hiervoor betaalt u de normale (winkel)prijs van die leverancier met per leverancier waar we maatwerkverzoeken voor regelen 0,50 extra. 

Geen specificaties gevonden
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.