Hoe het Kistje werkt, de spelregels


Een overzicht van de deelnemende producenten vindt u onderaan deze pagina.
  
Hoe werkt het Kistje?

U vult op "de Kistjes van LekkerLokaal" pagina - nadat u één van de Kistjes gekozen heeft - het 'formulier' in (klik op de grote foto hierboven om op die pagina te komen). Bij het invullen wordt u vanzelf gevraagd welke type producten u in uw Kistje van LekkerLokaal wilt ontvangen. 
Heeft u bijvoorbeeld al een groentenpakket laat u LekkerLokaal geen groenten in uw Kistje doen. Maar bijvoorbeeld wél (biologisch) fruit en brood en eieren en kaas. Wat u wilt. U kiest hoeveelheid en soort product. LekkerLokaal kiest vervolgens voor u wélke groenten en brood en vleesbeleg etc. er in uw Kistje komen. Behalve als u maatwerk wilt, dan leveren we vrijwel geheel op maat precies wat u wilt. 


Het eerste Kistje...

Dat eerste Kistje is een 'proef-Kistje'. Bevalt het concept en wilt u doorgaan is het heel snel besproken welke inhoud u precies in uw wekelijkse Kistje wilt krijgen en kan betaling per incasso. U kunt ook iedere week apart blijven bestellen natuurlijk. Bijbestellen of inhoud veranderen kan altijd (als vóór maandag aangegeven)
 

Hoe werkt dat maatwerk?


U vertelt LekkerLokaal gewoon wat uw wensen zijn. Biologische groenten en brood maar regulier fruit bijvoorbeeld. Of u zegt: verras me maar met een mooie selectie van elk type product voor 10 Euro per type product. Of u zegt ons precies welke producten u wilt dat wij voor u inkopen bij onze leveranciers.
Met dit laatste soort maatwerk krijgt u trouwens geen korting meer op die producten (zie bij de volgende alinea). Maar u krijgt wel precies wat u wilt. Wilt u bijvoorbeeld niet iedere keer een ander brood in uw Kistje maar afwisselend een gesneden rijst-zuurdesembrood van de Knollentuin en een Frans vloerbrood van bakker Arend, dan zegt u ons dat en krijgt u wat u wenst in uw Kistje. Alleen bij groenten kunnen we dat maatwerk niet op die manier doen. Dat is logistiek (nog) te complex. Maar als u iedere week 3 kilo van de heerlijke kleintjes jonagold appels van van Wagenberg (reguliere milieubewuste teelt) in uw verder biologische Kistje wilt kunt u dat gewoon laten weten en zorgen wij daarvoor.  

 
Een leeg Kistje kost al 3,- Euro. Waarom is dat zo?

Dat is zo bedacht om u de kans te geven zelf te kiezen wat u wel en niet in uw Kistje wilt ontvangen. LekkerLokaal maakt natuurlijk kosten met ophalen en inpakken en brengen van de Kistjes. Als het Kistje een totaalpakket zou zijn, zouden die kosten verrekend zijn in de totaalprijs ervan. LekkerLokaal kan die kosten echter niet verrekenen met de inhoud. Want met welk deel dan? Met de groenten? Dan zouden klanten die geen groenten bestellen niets bijdragen aan de kostenpost en kan LekkerLokaal niet bestaan. Met ieder type inhoud dan? Dan zou u als u meerdere soorten inhoud kiest te veel gaan betalen. LekkerLokaal wil haar Kistje scherp geprijst houden. Vandaar de keus voor een startbedrag en een korting op alle inhoud! Als u een klein Kistje besteld komt dat neer op betalen van dezelfde prijs per product als u in de winkel of bij de boer kwijt zou zijn. Hoe groter u het Kistje maakt hoe meer totaalkorting u eigenlijk krijgt op de producten. U zult dan zelfs Euro's goedkoper uit zijn voor de inhoud dan als u ze zelf was gaan kopen.     


Hoe kan de inhoud van het Kistje goedkoper zijn dan in de supermarkt?

Tja, dat zouden wij ook wel eens willen weten! Wij denken dat dat simpelweg komt door de lange transport- en handels-keten in het huidige systeem en door de vele keren dat er door een partij in die keten iets aan verdient moet worden. En sommige partijen pakken mischien wel een erg grote winstmarge? LekkerLokaal betaalt boeren en tuinders meer dan ze op de veling krijgen (LekkerLokaal laat alle producenten hun eigen prijs bepalen) en is tevreden met een redelijk bescheiden marge al zeggen we het zelf.


Kan ik mijn Kistje ook zelf ergens ophalen?

Ja, dat gaat mogelijk gemaakt worden en dan zult u een korting gaan krijgen omdat u ons tijd en moeite bespaart. LekkerLokaal is op zoek naar geschikte afhaalpunten. We houden u op de hoogte.
   

Wie maakt het houten Kistje?

Het Kistje wordt 'lokaal' in elkaar getimmerd door Werkzin, een onderneming van Pluryn. Daar timmeren en 'schieten' (met roestvrijstalen nietjes) medewerkers van Pluryn die door een beperking (nog) niet kunnen functioneren op de normale arbeidsmarkt de Kistjes in elkaar. Zo hebben ze een zinvolle dagbesteding waarmee ze op een eerlijke manier geld verdienen (er wordt voor de Kistjes een marktconforme prijs betaald). En zo leren ze weer wat bij over hun vak, waardoor ze op termijn misschien wel een baan kunnen vinden bij een regulier timmerbedrijf.  


Zit er statiegeld op de Kistjes?

Nee. Wij verwachten wel dat u het Kistje aan ons teruggeeft. Als wij u een vol Kistje komen bezorgen verwachten we een leeg Kistje mee terug te kunnen nemen. Raakt u een Kistje kwijt kost u dat 15,- Euro.
  
   
Welke producenten werken samen met LekkerLokaal?

Officieel biologische bedrijven:

- de Knollentuin (brood en banket)
- bakker Arend (brood en banket)
- slagerij de Groene Weg (vlees en delicatessen)
- de Klispoel (groenten)
- de Lijsterbes (groenten)
- Gordons Spoor (groenten)
- Zonneklaar (groenten en delicatessen)
- het Voedselbos (fruit en groenten)  
- Ben Janssen (eieren)
- Toine Janssen (groen fruit)
- de Ooijgaard (fruit)
- Ravenswaard (zuivel)
- 't Geldersch Eiland (aardappelen, fruit en streekproducten)
- Groenhouten (zuivel)

Organisaties en bedrijven die op een biologische of natuurlijk manier produceren:

- Kiemkracht64 (groenten)
- Tuingroep Groesbeekse tehuizen (groenten en delicatessen) 
- Stichting Gast 

Reguliere bedrijven:
- Hans de echte bakker (brood en streekproducten)
- Groentenhof Chris Poelen (groenten en streekproducten)
- Verploegen (groenten)
- Föllings (groenten)
- de Kaardebol (groenten)
- Roma (groenten)
- de Heikant (groenten en delicatessen)
- Klein Amerika (groenten en delicatessen)
- Wouters (fruit) 
- van Wagenberg (fruit)
- Winnemuller (appelsap)
- het Scharrelnest (fruit en delicatessen)
- Toine Janssen (kersen)         
- de Zandroos (fruit)
- Ketelbos (zuivel)
- Wim Coenen (delicatessen)
- in Geuren en Kleuren (streekproducten & delicatessen)
- Chocola Belga (delicatessen)
- Chocobreak (delicatessen)
- Immenhof (streekproducten)
- de Bosrand (streekproducten)
- van Woerkom (delicatessen)
- TasToe (streekproducten)
- Landgoed Doornik (delicatessen)
- Slot Dodendael (streekproducten)
- Lisimo (delicatessen)
- Coffyn (delicatessen)
- van Ditshuizen (delicatessen)
- de Holdeurn (delicatessen)
- de Plack (delicatessen) 
- de Hemel (delicatessen)
- Oersoep (delicatessen)
- Graaf van Heumen (delicatessen)
- de Beekse Ridder (delicatessen)
- de Zuidmolen (delicatessen)
- Qrackers (delicatessen)

   
Zoekt LekkerLokaal naar nog meer leveranciers?

Ja, dus heb je of ken je een bedrijf of organisatie die producten heeft die passen bij wat LekkerLokaal doet, laat ons dat dan weten!