Kistje van LekkerLokaal met voedselproducten geproduceerd door SKAL-gecertificeerde telers en producenten

Een leen-Kistje met lokale boodschappen van telers en producenten met SKAL certificering. De groente en fruit wordt meestal pas op de dag van levering geoogst. Voor een compleet lokaal aanbod. Alleen voor inwoners van gemeente Nijmegen en randgemeenten!

€4,95 Incl. btw
Aantal:    Toevoegen aan winkelwagen

Reviews

Geen reviews gevonden...

De basismaat houten Kistjes zijn met de hand getimmerd door cliënten van Pluryn. Het Kistje blijft in bezit van LekkerLokaal, u koopt bij het bestellen van een Kistje alleen de inhoud. Dat geldt ook voor de koeltasjes en koelelementen waar we vlees en zuivel in leveren. Die krijgen we net als de flessen van de zuivel allemaal graag weer terug.

Wilt u een vaste klant worden kan dat door dat te emailen naar [email protected] Als vaste klant betaalt u geen verzendkosten, kunt u de geweldige natte zuivel van Groenhouten ontvangen en zit u toch nergens aan vast. Onze vaste klanten kunnen in hun Kistje alles van onze aangesloten partners naar keuze en wens bestellen, met alleen een beperking bij de groenten. Het abonnement is tijdelijk stop te zetten (voor vakanties bv) en direct stop te zetten (met een deadline van een week voor de volgende levering). De inhoud van het Kistje is in de loop van de tijd (af en toe) aan te passen naar veranderende behoefte. 

LekkerLokaal staat onder meer voor eerlijke producten en eerlijke informatie, voor korte lijnen, voor het eten van duurzaam geteeld lokaal voedsel, het stimuleren van een duurzame gezonde (voor bodem en mens) voedselgemeenschap. Het Kistje is alleen te bestellen voor inwoners van de gemeente Nijmegen en de meeste van haar buurgemeentes/dorpen (Beuningen, Beek-Ubbergen, Ooijpolder, Groesbeek, gem. Heumen, Oosterhout. Lent). Niet in Wijchen helaas. Wij versturen geen verse producten naar andere plaatsen. 

Toelichting op de hier links in te vullen menu's

De groenten en het fruit, de kaas en eitjes, het brood en het vleesbeleg zijn diezelfde dag dat u het kistje krijgt, bij de boeren, telers, bakkers en slagers opgehaald!

1a. Groenten
Beantwoord deze vraag om de hoeveelheid en variatie aan lokale ekologische groenten te bepalen. Kies voor hoeveel dagen en hoevel personen u groenten wilt ontvangen. In overleg is een beetje maatwerk mogelijk. Welke groenten er iedere week in zitten zal een leuke verrassing zijn. U eet in ieder geval altijd echt met de seizoenen mee. Wilt u een afwijkende hoeveelheid dan kunt u dat laten weten met een mailtje naar [email protected] en dan regelen we een pakket op maat. 

Groenten die u in uw pakketten kunt verwachten zijn bijvoorbeeld prei, pompoen, worteltjes, pastinaak, allerlei soorten kolen (niet te vaak, en ook met palmkool, broccoli en spruitjes), courgette, aubergine, paprika, aardpeer, witlof, diverse slasoorten, postelein, pepertjes, waterkers, paksoy, meiraap, bietjes, diverse soorten bonen, heel af en toe wat kruiden, diverse soorten tomaten, spinazie, snijbiet, komkommer, suikermais, knolsederij, ui, bosui, bleekselderij etc etc)


1b, Aardappelen.
Bij aanvinken van één of meer van deze hokjes krijgt u ook de gekozen aardappelen in uw Kistje 

2. Fruit
Beantwoord deze vraag om de hoeveelheid en variatie aan fruit te bepalen. We hebben diverse soorten appels en peren en verschillende soorten zacht fruit. Wel allemaal alleen in hun seizoen. Met toenemende vraag zal het aanbod ook toenemen. Dat geldt natuurlijk ook voor andere producten! We creëren samen een andere voedselteelt rondom Nijmegen. Kies hier voor hoeveel dagen en hoeveel personen u fruit wenst te krijgen. Meer maatwerk is mogelijk. 
Wilt u regulier fruit in dit kistje? Dat mag! Want alles mag. Voor de prijzen hiervan kunt u kijken bij het 'gewone' Kistje Lokaal. Dit soort maatwerk is kort te sluiten met een telefoontje of een mail.

3a. en 3b. Kaas
Wilt u liever de kaas van Groenhouten? Of afgewisseld van beiden? Dat kunnen we mogelijk maken als u vaste klant / abonnee wordt. Laat het ons dan weten. 
Kies bij 3b voor het type kaas en de hoeveelheid kaas per week die u wenst. In overleg kan meer maatwerk worden geleverd.

4 Natte Zuivel
Vink aan wat u graag in het pakket toegevoegd wilt krijgen. Op de flessen van Groenhouten zit 0,45 cent statiegeld. Die hoeft u niet te betalen, ervan uitgaand dat u de flessen (liefst met dop) weer (liefst schoon) teruggeeft bij de volgende levering. Als u zuivel bestelt bij een eerste bestelling van een Kistje zorgt dat er meestal voor dat we die eerste bestelling pas de tweede woensdag na bestellen kunnen leveren! De natte zuivel leveren we alleen bij uw eerste Kistje zodat u het kunt proberen en daarna alleen voor klanten die er een vaste wekelijkse bestelling voor plaatsen.
 
5. Eieren
Hier kunt u aangeven hoeveel eieren u per week wilt krijgen.

6a en 6b. Brood 
Beantwoord deze vragen als u het brood van Arend of de Knollentuin in uw pakket wilt. Kies voor welke bakker(s) en voor het aantal broden. De broden zijn voor het gebruik nog 3 minuten op te bakken in de oven. Dit hoeft niet. 
In overleg kan meer maatwerk worden geleverd, dan bezorgen we u gewoon alles wat u wilt van onze bakkers. Wilt u alleen zuurdesem brood? Geen probleem, uw Kistje wordt naar uw wens gevuld.
 
7. Vlees
Ons vlees komt van slagerij de Groene Weg (die van de Groenestraat). Als u hun vleesbeleg in uw wekelijkse kistje wilt krijgen, kunt u hier kiezen voor één tot zes ons per week. U krijgt één of meer van de populairste soorten vleesbeleg van de klanten van deze slager, onder meer: gebraden gehakt, boterhamworst, rundersalami, Nijmeegse slagersleverworst en achterham. Kiest u bv voor drie ons krijgt u drie soorten beleg.

Het dinervlees bestaat uit: Runds klein: gehakt (250 gr), 2 hamburgers (à 110 gr), bieflappen (à 110 gr)en Runds groot: gehakt (250 gr), 2 braadworsten (à 140 gr), 2 hamburgers (à 110 gr), 2 magere stooflappen (à 150 gr), 2 rundervinken (à 110 gr). Varkens/Runds klein: 250 gr rundergehakt, 2 varkenssauzijnen (à 140 gr), 2 varkensschnitzels (à 120 gr) groot: 250 gr rundergehakt, 2 runderhamburgers (à 110 gr), 2 bieflappen (à 110 gr), 2 speklappen (à 120 gr), 2 varkensfiletlapjes (à 120 gr) Varkens: 2 varkensschnitzels max 120 gr, 2 slavinken max 110 gr, 2 varkensbraadworst max 140 gr. Gewichten per stuks. 

Voor vaste klanten kan maatwerk worden geleverd, dan bezorgen we u gewoon alles wat u wilt van de Groene Weg. Ons transport is trouwens professioneel en gekoeld en het vlees wordt geleverd in koeltassen met koelelement(en). Die krijgen we graag weer van u terug bij inleveren van het lege kistje.

8. Delicatessen
Iedere week een lekkere verrassing voor een scherpe prijs. U zult regelmatig producten aantreffen die niet in de webshop staan.    

Statiegeld op het Kistje! Op het Kistje zit vanaf 15 juli 2015 10,- Euro statiegeld (onze kostprijs) voor nieuwe klanten vanaf die datum. Als u besluit geen vaste klant te worden of te stoppen met klandizie mag u er natuurlijk voor kiezen het Kistje te houden. Wilt u dat niet wordt verwacht dat u in alle redelijkheid een afspraak maakt om het Kistje af te geven aan onze chauffeur. Voor een eventueel tweede en derde etc. Kistje dat u nog heeft en niet inlevert brengen we 15,- Euro in rekening (onze verkoopprijs).

U kunt altijd alle losse producten uit de webshop bijbestellen. U betaalt geen bezorgkosten, de bestelling komt gewoon mee met uw Kistje. Voor uw zoete broodbeleg, ambachtelijke jam of honing van de eigen imkers bijvoorbeeld. Vaste abonnees van het Kistje van LekkerLokaal krijgen korting op deze webshopaankopen.

Als vaste klant kunt u alle producten van al onze leveranciers aan uw Kistje toevoegen. Hiervoor betaalt u de normale (winkel)prijs van die leverancier. U kunt ons uw wensen laten weten via een mailtje naar [email protected] 

Geen specificaties gevonden