Kistje van LekkerLokaal met biologisch voedsel geproduceerd in het Rijk van Nijmegen

Een leen-Kistje met lokale biologische boodschappen. Onder meer alle biologische groente en fruit uit het Rijk van Nijmegen, op de dag van levering gehaald van de diverse telers en boeren. Verser is er niet en een completer lokaal aanbod ook niet. Alleen

€3,95 Incl. btw
Aantal:    In winkelwagen

Reviews

Geen reviews gevonden...

De basismaat houten Kistjes zijn met de hand getimmerd door cliënten van Pluryn. Het Kistje blijft in bezit van LekkerLokaal, u koopt bij het bestellen van een Kistje alleen de inhoud. Dat geldt ook voor de koeltasjes en koelelementen waar we vlees en zuivel in leveren. Die krijgen we net als de flessen van de zuivel allemaal graag weer terug.

LekkerLokaal staat onder meer voor eerlijke producten en eerlijke informatie, voor korte lijnen, voor het eten van lokaal voedsel, het stimuleren van een alternatieve gezonde eerlijke voedselgemeenschap. Het Kistje is alleen te bestellen voor inwoners van de gemeente Nijmegen en de meeste van haar buurgemeentes/dorpen (Beuningen, Beek-Ubbergen, Ooijpolder, Groesbeek, gem. Heumen, Oosterhout. Lent). Niet in Wijchen helaas. Wij versturen geen verse producten naar andere plaatsen. De houdbare producten uit de webshop zijn wel voor iedereen te bestellen en verzenden we overal naar toe.

Toelichting op de hier links in te vullen menu's

De groenten en het fruit, de kaas en eitjes, het brood en het vleesbeleg zijn diezelfde dag dat u het kistje krijgt, bij de boeren, telers, bakkers en slagers opgehaald!

1a. Groenten
Beantwoord deze vraag om de hoeveelheid en variatie aan lokale biologische groenten te bepalen. Kies voor hoeveel dagen en hoevel personen u groenten wilt ontvangen. In overleg is een beetje maatwerk mogelijk. Welke groenten er iedere week in zitten zal een leuke verrassing zijn. U eet in ieder geval altijd echt met de seizoenen mee. In een pakket voor 2,5 dag zitten altijd minimaal 3 soorten groenten,in een pakket voor 5 dagen zitten minimaal 6 soorten groenten (en met enige regelmaat 7 soorten). We hebben meedere klanten die een pakket voor 4 dagen hebben. Wilt u dat ook of wilt u nog een afwijkende hoeveelheid dan kunt u dat laten weten met een mailtje naar [email protected] en dan regelen we een pakket op maat. 

Groenten die u in uw pakketten kunt verwachten zijn bijvoorbeeld prei, pompoen, worteltjes, pastinaak, allerlei soorten kolen (niet te vaak, en ook met palmkool, broccoli en spruitjes), courgette, aubergine, paprika, aardpeer, witlof, diverse slasoorten, postelein, pepertjes, waterkers, paksoy, meiraap, bietjes, diverse soorten bonen, heel af en toe wat kruiden, diverse soorten tomaten, spinazie, snijbiet, komkommer, suikermais, knolsederij, ui, bosui, bleekselderij etc etc)


1b, Aardappelen.
Bij aanvinken van één of meer van deze hokjes krijgt u ook de gekozen aardappelen in uw Kistje 

2. Fruit
Beantwoord deze vraag om de hoeveelheid en variatie aan lokaal biologisch fruit te bepalen. Lokaal biologisch fruit is redelijk schaars, helaas. Maar we hebben diverse soorten appels en peren en verschillende soorten zacht fruit. Wel allemaal alleen in hun seizoen. Met toenemende vraag zal het aanbod ook toenemen. Dat geldt natuurlijk ook voor andere producten! We creëren samen een andere voedselteelt rondom Nijmegen. Kies hier voor hoeveel dagen en hoeveel personen u biologisch fruit wenst te krijgen. Meer maatwerk is mogelijk. 
Wilt u regulier fruit in uw biologische kistje? Dat mag! Want alles mag. Voor de prijzen hiervan kunt u kijken bij het 'gewone' Kistje Lokaal. Dit soort maatwerk is kort te sluiten met een telefoontje of een mail.

3a. en 3b. Kaas
Wilt u de heerlijke biologische boerenkaas van Ravenswaard of van Groenhouten? Of afgewisseld van beiden? Bij 3a kunt u dat aangeven door één van beiden of beiden aan te vinken.  
Kies bij 3b voor het type kaas en de hoeveelheid kaas per week die u wenst. In overleg kan meer maatwerk worden geleverd.
PS de oude kaas en de extra belegen kaas zijn tijdelijk op.  

4 Natte Zuivel
Vink aan wat u graag in het pakket toegevoegd wilt krijgen. Op de flessen van Groenhouten zit 0,45 cent statiegeld. Die hoeft u niet te betalen, ervan uitgaand dat u de flessen (liefst met dop) weer teruggeeft bij de volgende levering. Als u zuivel bestelt bij een eerste bestelling avn een Kistje zorg dat er meestal voor dat we die eerste bestelling pas de tweede woensdag na bestellen kunnen leveren! 
 
5. Eieren
Als u biologische eieren in uw Kistje wilt geef dan hier aan hoeveel eieren u per week wilt krijgen.

6a en 6b. Brood 
Beantwoord deze vragen als u biologisch brood in uw pakket wilt. Kies voor welke bakker(s) en voor het aantal broden. De broden zijn voor het gebruik nog 3 minuten op te bakken in de oven. Dit hoeft niet. 
In overleg kan meer maatwerk worden geleverd, dan bezorgen we u gewoon alles wat u wilt van onze bakkers. Wilt u alleen zuurdesem brood? Geen probleem, uw Kistje wordt naar uw wens gevuld.
 
7. Vlees
De Groene Weg is afgelopen drie jaar gekozen als de beste biologische slager van Nijmegen. Als u hun vleesbeleg in uw wekelijkse kistje wilt krijgen, kunt u hier kiezen voor één tot zes ons per week. U krijgt één of meer van de populairste soorten vleesbeleg van de klanten van deze slager, onder meer: gebraden gehakt, boterhamworst, rundersalami, Nimeegse slagersleverworst en achterham. Kiest u bv voor drie ons krijgt u drie soorten beleg.

Het dinervlees bestaat uit: Runds klein: gehakt (250 gr), 2 hamburgers (à 110 gr), bieflappen (à 110 gr)en Runds groot: gehakt (250 gr), 2 braadworsten (à 140 gr), 2 hamburgers (à 110 gr), 2 magere stooflappen (à 150 gr), 2 rundervinken (à 110 gr). Varkens/Runds klein: 250 gr rundergehakt, 2 varkenssauzijnen (à 140 gr), 2 varkensschnitzels (à 120 gr) groot: 250 gr rundergehakt, 2 runderhamburgers (à 110 gr), 2 bieflappen (à 110 gr), 2 speklappen (à 120 gr), 2 varkensfiletlapjes (à 120 gr). Deze pakketten krijgt u met 10% korting op de normale winkelwaarde!

Het diner seizoenspakket bestaat uit allerlei soorten vlees en wordt continue gevarieerd. Voor dit pakket betaalt u hetzelfde als u er in de winkel voor zou moeten betalen. 

In overleg kan maatwerk worden geleverd, dan bezorgen we u gewoon alles wat u wilt van de Groene Weg. Ons transport is trouwens professioneel en gekoeld.

8. Delicatessen
Iedere week een lekkere verrassing voor een scherpe prijs. U zult regelmatig unieke producten aantreffen die niet in de webshop staan. Het lekkerste wat het Rijk van Nijmegen te bieden heeft van de beste chefkoks, chocolatiers, slagers, brouwers etc.etc.    

Statiegeld op het Kistje! Op het Kistje zit vanaf 15 juli 2015 10,- Euro statiegeld (onze kostprijs) voor nieuwe klanten vanaf die datum. Als u besluit geen vaste klant te worden of te stoppen met klandizie mag u er natuurlijk voor kiezen het Kistje te houden. Wilt u dat niet wordt verwacht dat u in alle redelijkheid een afspraak maakt om het Kistje af te geven aan onze chauffeur. Voor een eventueel tweede en derde etc. Kistje dat u nog heeft en niet inlevert brengen we 15,- Euro in rekening (onze verkoopprijs).

U kunt altijd alle losse producten uit de webshop bijbestellen. U betaalt geen bezorgkosten, de bestelling komt gewoon mee met uw Kistje. Voor uw zoete broodbeleg, ambachtelijke jam of honing van de eigen imkers bijvoorbeeld. Vaste abonees van het Kistje van LekkerLokaal krijgen korting op deze webshopaankopen.

U kunt altijd alle producten van al onze leveranciers los / extra bijbestellen. Dat kan met een mailtje naar [email protected] Hiervoor betaalt u de normale (winkel)prijs van die leverancier.

Geen specificaties gevonden